Etter Sommernattsløpet fortsetter løpefesten med OFOOS Afterrun. Mat og drikke er som kjent bra for restitusjonen, men husk å ta vare på føttene også.

OOFOS restitusjonssandaler er stolt sponsor av Afterrun etter Sommernattsløpet i Oslo. Festen finner sted på det urbane spisestedet Vippa, ytterst på bryggekanten kun et steinkast fra start- og målområdet. Her blir det servert mat, drikke og livemusikk – perfekt etter en løpskonkurranse. Men, det finnes også andre grep du kan ta for å fremskynde restitusjonen ytterligere.

Biomekanisk avlastning
Beina får kjørt seg etter flere kilometer på hard asfalt. Etter en tyngre økt eller en konkurranse, kan det være gunstig å bevisst avlaste føttene og beina slik at man raskere er klar for neste økt. OOFOS restitusjonssandaler med biomekanisk design beroliger og gjenoppfrisker føttene etter trening og konkurranser. Sålen består av en patentert OOfoam-teknologi som absorberer støt og gjør at foten beveger seg naturlig.

Motsatte egenskaper fra en løpesko
En løpesko, og da særlig en lett og rask sko som du bruker i for eksempel et 5-kilometersløp, skal ha god energiretur. Det betyr at den ikke kan være for myk og dempet, fordi du skal hente kraft fra bakken i hvert steg. En sko med god respons og energiretur skal billedlig skyte deg fremover som en springfjær når du løper. Dette kan føre til en ganske stor belastning på føtter, ledd og muskulatur i beina.
Etter endt løp ønsker føttene dine seg det stikk motsatte av lettdempede sko med rask respons, og det sørger OOFOS restitusjonssandaler for. De absorberer støtene mot underlaget, og gjør hvert steg komfortabelt og mykt. Det oppbygde, dempede og fleksible sålematerialet OOfoam absorberer faktisk hele 37 prosent mer støt enn andre materialer, og dette resulterer videre i at belastningen på ankler, knær, hofte og nedre den av rygg og reduseres.

OOFOS på dansegulvet
Sandalene er også ypperlige å bruke i forkant av en konkurranse. Startskuddet for Sommernattsløpet i Oslo går sent på kvelden – klokka 22. Det kan bety en lang dag med mye tråking før løpet. Avlast føttene før du knyter på deg konkurranseskoene – og ta de på igjen til OFOOS Afterrun – kanskje sommerens eneste fest som har restitusjonssandaler som akseptabel dresscode.